Nyhet • Gjersjøen Golfklubb
mandag 20.september

Avslutning for inkluderingskurs

mandag 20.september

Med ordfører Hanne Opdan og Just Erik Næss fra SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus som gjester var det avslutning for inkluderingskurset. Etter 12 fredager med golfglede og opplæring i det ene og andre var det utdeling av kursbevis og for flere også innmelding i klubben. Det var kunsteriske innslag, intervjuer med store og små, og det er fra barnemunn man skal høre golfslagets sannhet. På spørsmål om hvor et godt slag havner, kom det munnrapt tre ganger: I skogen!
Trener og varastyremedlem i Gjersjøen GK, Aqeel Shafqat, er primus motor for inkluderingsprosjektet. Han er selv flyktning og innvandrer og sier om kurset:
- Mennesker med flerkulturell bakgrunn opplever store forskjeller mellom egen og norsk kultur. De har ikke de sosiale verktøyene de trenger for å tilføre sosial verdi. På den måten fører mangel på innsikt i sosiale og kulturelle koder om etniske nordmenn og måten de sosialiserer på til redusert trivsel for begge parter. Løsningen vår er følgende. Den er veldig enkel. Vi gjør innvandrere kule!

Hvordan gjør vi det – jo, vi skaper en trygg arena hvor mennesker med flerkulturell bakgrunn får lære seg de norske kulturelle kodene – slik at de kan bidra i det sosiale med sin egen bakgrunn. Arenaene våre - som har vi valgt for å gi mest mulig nytte til deltakerne - er et teaterkurs og et golfkurs. På teaterkurset vårt lærer deltakerne å bli mer bevisst sitt eget kroppsspråk. Og - på golfkurs får deltakerne lære gjennom praktisk tilnærming, som også gir de alt de trenger for å bli aktive spillere. Golf er en av verdens mest brukte sporter for nettverksbygging. I Norge finnes det 180 golfklubber med over 100.000 medlemmer. På den måten får de knytte naturlige vennskap med lokale golfspillere som gir lokal tilhørighet, men også et nyttig nettverk. Vårt mål er å legge til rette for trivsel.
Inkludering Norge har fått støtte fra Sparebank 1 Stiftelsen Østfold Akershus for å gjennomføre golfkurs til mennesker med flerkulturell bakgrunn på Gjersjøen.

Nyhetsarkiv

36 tonn sand

Oppunder 36.000 kilo dressingsand er nå lagt ut på våre 9+1 greener, som ledd i vinterforberedelse...

Takk for i år!

Minus 5 grader, natt til søndag 17. oktober. Defintivt stengetid for denne sesongen. Vi takker...

Nattefrost

Nattefrosten er kommet, og første starttid er nå kl. 11.00. Ubønnhørlig nærmer det seg...

Åpen bane

Hurra, endelig! Vi gjenåpner banen fredag 8. oktober, greener er klippet, roughen og fairway er...

Banen stengt t.o.m. torsdag

Banemannskapet jobber med vannrenner og skyve av vann fra spillefeltet. Torsdag går med til...

theDudeCopyright © 2015 GjersjoenGolf.no